“Veproni me vendosmëri dhe pranoni pasojat, me hezitim s’është bërë kurrë gjë e hajrit”

19 Mars, 2020 - 11:45 am


Thomas Henry Huxley ishte një biolog dhe antropolog anglez i specializuar në anatominë krahasuese. Ai njihet si “Darwin’s Bulldog” për mbrojtjen e tij nga teoria e evolucionit të Charles Darvinit.

KultPlus ju sjell katër thëniet e tij më të njohura:

“Veproni me vendosmëri dhe pranoni pasojat, me hezitim s’është bërë kurrë gjë e hajrit.”

“Vështirësitë më të mëdha të një njeriu fillojnë kur ai është i lirë të bëjë ç’të dojë.”

“Pasojat logjike janë gogoli i budallenjve dhe feneri ndritës i njerëzve të zgjuar.”

“Është fati i zakonshëm i shumicës së të vërtetave, të nisin si herezi e të përfundojnë si besëtytni.” / KultPlus.com

Të ngjajshme