Baki Jashari zgjedhet për të katërtën herë në krye të Filarmonisë së Kosovës

2 Mars, 2021 - 9:10 am

Baki Jashari është zgjedhur drejtor i Filarmonisë së Kosovës dhe këtë pozitë po e bart mbi supe për të katërtën herë me radhë, shkruan KultPlus.

Nga konkursi për pozitën e drejtorit të Filarmonisë së Kosovës i cili është hapur në dhjetor të vitit të kaluar, Jashari ka dalë kandidati më i suksesshëm duke grumbulluar 96.05 pikë.

Jashari do të jetë në krye të këtij institucioni për një mandat trevjeçarë me mundësi vazhdimi.

Filharmonia e Kosovës është institucioni më i lartë i muzikës klasike në Republikën e Kosovës.

Brenda tij funksionojnë dy njësi, orkestra simfonike dhe kori i Filharmonisë të cilat së bashku numërojnë rreth 120 anëtarë.

Orkestra e Filharmonisë së Kosovës u themelua pas luftës së fundit në Kosovë në vitin 2000. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme