“Bohemian Rhapsody”, historia e Freddie Mercuryt dhe bendit “Queen”

29 Nëntor, 2018 - 10:00 am

Mbërrin në kinema historia e bendit të famshëm “Queen” dhe Freddie Mercuryt, “Bohemian Rhapsody”.

Filmi i regjisorit Bryan Singer (“The Suspects Usual”, “X Men”) është tregimi realist i viteve të mëparshme të Queenit në koncertin Live Aid në korrik të vitit 1985, performancë që krijoi grupin historik. Në rolin e Mercuryt interpreton Ramy Malek (fitues i një Emmy për serinë “Mr. Robot”).

Një projekt, që zgjati dhjetë vjet për të parë dritën, mes ndalimit dhe vazhdimit, ndryshime të protagonistëve, ndryshime të regjisë dhe vështirësive të prodhimit.

Vështirësi të kuptueshme, sepse çështja që duhet trajtuar nuk ishte më e thjeshta: një ikonë absolute e rrokut si Freddie Mercury, personalitet aq i madh sa kompleks, që duhej realizuar në mënyrën më të mirë.

Edhe pse baza e projektit është vetë Queen, ose më saktë ajo që mbetet sot: Brian May dhe Roger Taylor.

Përfundimisht, zgjedhja e protagonistit ra tek Maleku. “E dija se Queen ishte një mit dhe Freddie ishte një ikonë dhe hero për shumë njerëz, por nuk e kuptoja plotësisht se sa e rëndësishme ishte për kaq shumë njerëz në të gjithë botën”, thotë ai.

“Unë kam qenë gjithmonë një tifoz i grupit dhe Freddiet, por vetëm kur fillova të studioja për rolin kuptova se ata filluan në fillim të viteve ’70, kur ata kishin flokë të gjata, thonj të lyer dhe visheshin rroba provokuese – shpjegon ai – mendoj se shumë njerëz e identifikojnë Freddie-n me imazhin e viteve të fundit, me flokë të shkurtër, mustaqe. Ishte e pabesueshme për të zbuluar të gjitha versionet e tij ashti si edhe anën më të ëmbël të tij”./atsh

Të fundit

Të ngjajshme