Cila këngë shqipe, përmes figurës së një shpendi paraqet erotikën dhe bukurinë e vajzës shqiptare?

3 Prill, 2023 - 7:30 pm

‘Fërfëlloj fëllanza n’ujë’ është një këngë e cila me mjeshtërinë më të madhe, fsheh erotikën dhe bukurinë e një vashe, prapa figurës së thëllënzës.

Në tekst shfaqet një dëshirë e brendshme për të mos i lënë vend imagjinatës, pra, një dëshire për ta parë vashën dhe trupin e saj të zbuluar, pasi ajo ishte në ujë.

Këtë këngë e këndoi këngëtarja Fitnete Rexha, e cila është njëra ndër këngëtaret më të shquara të muzikës popullore të Shqipërisë së Mesme. Ajo lindi në vitin 1933 dhe vdiq në vitin 2003.

Sot, në 90 vjetorin e lidjes së saj, KultPlus ju sjell këngën ‘’Fërfëlloj fëllënza n’ujë”:

Të ngjajshme