DAM Festival nga Kosova dhe West Coast Symphony nga Kanadaja, hapin garën për violistët e rinj

10 Mars, 2018 - 12:30 pm

Festivali DAM në bashkëpunim me “West Coast Symphony Orchestra” (Vankuver, Kanada), në nderim të 10-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, ka kënaqësinë të shpallë të hapur edicionin e parë të garës “10 minuta në instrument solo 2018”, që do të mbahet më 28 dhe 29 mars 2018 në Prishtinë (Republika e Kosovës) si pjesë e turneut ballkanik të “West Coast Symphony Orchestra”.

Gara është e hapur për violistë nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Mali i Zi, të cilët janë 26-vjeçar dhe më të rinj, deri në datën e mbajtjes së audicionit. Gara ka vetëm një çmim dhe përfshin një violë të vlefshme, të dhuruar nga “West Coast Symphony Orchestra”, dhe një çmim, i cili ndahet nga Festivali DAM dhe i cili do të lajmërohet së shpejti.

Juria e garës përbëhet nga: Paul McEwen – President i WCSO (Kanada), Barbara Irschick – violiste (Kanada), Bruce Irschick – violist (Kanada), Mark Jackson – violist (Kanada)./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme