Duo Lesage në Skupi Kamer Fest

31 Tetor, 2022 - 6:30 pm

Festivali ndërkombëtar i muzikës klasike Skupi Kamer Fest, ka sjellur nga Franca në Shkup Duo Lesage.

Nën udhëheqjen artistike të Blerim Grubit dhe në bashkëpunim me Institutin francez në Shkup, do të interpretojë Celin Lesage në violinë dhe Eric Lesage në piano, përcjellë Klan M.

Koncerti do të mbahet në Muzeun e Luftës Maqedonase në Shkup në orën 19:30.

Hyrja është falas.

Céline dhe Éric formojnë një nga duet më të shquara të violinës dhe pianos në rajonin e Tuluzës. Partnere në jetë dhe në skenë që nga viti 1999, Céline jep mësim në Konservatorin e Toulouse, Éric jep mësim në Konservatorin Montauban.

Personaliteti i tyre joshëse pasqyrohet në programet e tyre, nga muzika klasike, sllave, cigane, xhaz. Ata ofrojnë koncerte me ritme virtuoze duke ndarë emocione dhe interpretime reale të frymëzuara nga mjeshtrat e mëdhenj klasikë.

Ata tashmë kanë interpretuar në katër anët e Francës dhe në Evropë, Itali, Spanjë, Zvicër dhe të mërkurën Maqedonia e Veriut hyn në listen e tyre të gjatë.

Të apasionuar pas muzikës së dhomës, ata krijuan ansamblin Café De Maurizi dhe kuartetin Olympe.

Ata kanë regjistruar tre albume: Tes Yeux Noirs Gipsy, Ballade Romantique, Un Violon Itinérant. Themelues të Festivalit Musique en Vignes du Frontonnais në vitin 2002, ata kanë punuar për të promovuar artistë të rinj nga rajoni Occitanie, për t’u ofruar atyre një skenë dhe për t’i lejuar ata të luajnë së bashku me artistë të njohur.

Ata organizuan më shumë se dyqind koncerte, duke ftuar personalitete të muzikës klasike të luanin përkrah tyre dhe u dhanë klasa Master studentëve të tyre në partneritet me konservatorët e tyre. /KlanMacedonia/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme