EBU ka vendosur që Eurovisioni të mbahet me artistë në skenën e Rotterdamit

2 Mars, 2021 - 1:00 pm

Bashkimi Evropian i Transmetimeve (EBU) së bashku me transmetuesit hollandezë dhe organizatorët e konkursit NPO, NOS dhe AVROTROS kanë botuar protokollin e gjerë COVID-19 për Shëndetin dhe Sigurinë për Konkursin e Këngës Eurovision, siç zbulohet në një njoftim për shtyp të ndarë sot, përcjellë KultPlus.

Protokolli i plotë detajon masat që të gjithë individët e akredituar (ata që punojnë ose garojnë në Eurovision Song Contest) do të duhet të respektojnë për të marrë pjesë në konkursin në Roterdam.

Martin Österdahl, mbikëqyrësi ekzekutiv i Eurovision Song Contest, shpjegon:

“Fryma dhe tradita e Konkursit të Këngës në Eurovision ka të bëjë me bashkimin e Evropës në një skenë dhe ne jemi akoma të vendosur për ta arritur këtë në Roterdam në muajin maj. Ne jemi duke ecur përpara me planet tona për të prodhuar një garë të sigurt të këngës në Eurovision, me të gjithë artistët që interpretojnë drejtpërdrejt në Roterdam. Ky protokoll demonstron përkushtimin tonë për ta realizuar këtë, me shëndetin dhe sigurinë e të gjithëve që marrin pjesë, përfshirë ekuipazhin dhe shtypin, si përparësia jonë kryesore.”

Sipas Skenarit B, numri i njerëzve në secilin delegacion është zvogëluar nga botimet e mëparshme, dhe numri i gazetarëve që mund të marrin pjesë në këtë ngjarje do të kufizohet gjithashtu në 500 me 1000 të tjerë në gjendje të mbulojnë shfaqjen në një qendër të re për shtyp online.

Më shumë detaje mbi planifikimin e paparashikuara për Eurovision Song Contest 2021 mund të gjeni këtu. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme