“Ende pres tek Furra e Qerimit, vendi jonë i takimit” (VIDEO)

13 Gusht, 2017 - 2:56 pm

Furra e Qerimit në Prishtinë dikur ka qenë vendtakim për qytetarët.

Furra e Qerimit, e cila edhe sot funksionon në Prishtinë ndonëse në më pak lokacione dhe më pak e zëshme ndër popull se dikur, dikur ka qenë një vend në formën e një nën-kulture në Kosovë.

Armend Rexhepagiqi, në vitin 1998 ia kushton kësaj Furre të famshme një këngë e cila edhe sot dëgjohet me ëndje.

Refreni “o ende pres tek Furra e Qerimit, vendi jonë i takimit” dëgjohet shpesh në radio por edhe nga dëshira kureshtare e dëgjuesve shqiptarë.
Armendi këtë këngë e ka kënduar për vite me radhë, dhe po ta sillte edhe sot do të dukej sikur këngë e re dhe shumë aktuale.

Furra e Qerimit është njohur gjithmonë si furrë e bukës prej së cilës nuk harrohen lehtë jo vetëm byrekët, por edhe ushqimet tjera. Produktet e bukës gjithmonë janë kërkuar për herë të parë në Furrën e Qerimit, ndërsa fakti që një artist si Armendi e ka inkuadruar këtë furrë në një prej këngëve të tij flet më shumë për rëndësinë e kësaj furre dhe një gjeneratë që është takuar afër kësaj Furre. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme