Eurovisioni këtë vit mund të zhvillohet vetëm “online”, shkak Koronavirusi

6 Mars, 2020 - 10:19 am

Organizatorët e Eurovision Contest Song po shikojnë ‘skenarë të ndryshëm të mundshëm’ të transmetimit të ngjarjes më të madhe televizive në botë, nëse Koronavirus vazhdon të përhapet.

Ngjarje të shumta janë anuluar pas shpërthimit të Koronavirusit, duke përfshirë një numër ndeshjesh dhe festivalin Tomorrowland Winter.

Dhe me Eurovisionin që do të zhvillohet brenda vetëm dy muajve në Roterdam, vëmendja po kthehet në garë, i cili do të sjellë mijëra turistë, plus delegacionet nga secili vend pjesëmarrës.

Një përfaqësues nga Unioni Evropian i Transmetuesve tha se: ‘EBU, sigurisht, po monitoron nga afër situatën në lidhje me përhapjen e Koronavirusit dhe do të marrë të gjitha masat e nevojshme shëndetësore dhe të sigurisë në përputhje me udhëzimet e OBSH dhe autoritetit kombëtar.

‘Ne do të vazhdojmë të ndjekim zhvillimet në të gjithë Evropën; dhe po shikojmë skenarë të ndryshëm të mundshëm së bashku me transmetuesit organizatorë të Eurovisionit NPO, NOS dhe AVROTROS.

Mes këtyre masave, është sugjeruar që gara të mbahet edhe përmes lidhjeve online për secilin shtet pa pasur nevojë që gjitha delegacionet të shkonin në Rotterdam.

Nëse Eurovisioni do të anulohej, kjo do të ishte kryesisht e dëmshme për Hollandën, e cila do të humbiste në një nxitje të madhe të turizmit, mijëra fansa të Eurovisionit tashmë kanë rezervuar bileta, fluturime dhe akomodim në qytetin Rotterdam./Eurovision Kosovo/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme