“Fërfëlloj fëllanza n’ujë”, ëmbëlsia e zërit të Fitnete Rexhës (VIDEO)

24 Gusht, 2020 - 10:26 pm

KultPlus ju sjell sonte këngën “Fërfëlloi fëllanza n’ujë”, nga Fitnete Rexha.

Fitnete Rexha është njëra ndër këngëtaret më të shquara të muzikës popullore të Shqipërisë së Mesme. Ajo lindi në vitin 1933 dhe vdiq në vitin 2003.

Një “Artiste e Merituar”, Fitnete Rexha e shkriu zërin e saj në këtë këngë të kompozuar nga Muharrem Gurra.

Regjistrimet muzikore të saj gjenden kryesisht pranë Radio-Tiranës. Akademik.

Çesk Zadeja ka thënë se sa herë të dëgjohet kënga popullore e Shqipërisë së Mesme, gjithmonë do të kujtohet këngëtarja Fitnete Rexha.

Fërfëlloj fëllanza
Në ujë x2
Fëllanzo fëllanzo x2
Dil prej ujit o
Mos dalsh kurrë x2
Fëllanzo fëllanzo x2

Tybe unë ty nuk të ngasë
Sall për flokësh o të përkasë
Të të shof a je e bardhë
A je e ambël porsi dardhë

Fërfëlloi fëllanza
Në ujë x2
Fëllanzo fëllanzo x2
Dil prej ujit o
Mos dalsh kurrë x2
Fëllanzo fëllanzo x2

Tybe unë ty nuk të ngasë
Sall për dore të përkasë
Të të shof a je e zeshkë
A je e butë porsi pjeshkë

Fërfëlloi fëllanza
Në ujë x2
Fëllanzo fëllanzo x2
Dil prej ujit o
Mos dalsh kurrë x2
Fëllanzo fëllanzo x2

Tybe unë ty nuk të ngasë
Sall prej synit o të përkasë
Të të shof a je e bukur
A je e rrumbull porsi kumbull

Fërfëlloi fëllanza
Në ujë x2
Fëllanzo fëllanzo x2
Dil prej ujit o
Mos dalsh kurrë x2
Fëllanzo fëllanzo x2

Tybe unë ty nuk të ngasë
Sall për ballit o të përkasë
Të të shof a je e hollë
Faqe kuqe porsi mollë / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme