Filharmonia e Kosovës udhëton në Berat me koncertin e Kuintetit të Tunxhit

7 Maj, 2021 - 7:29 pm

Filharmonia e Kosovës nesër do të vazhdoj me koncertin e Kuintetit të Tunxhit që do të mbahet në parkun e bulevardit “Republika” në Berat, me ç’rast do të performohen vepra nga kompozitorë si: Rossini, Ewazen, Mozart, Rizvanolli, Beqiri, Rota dhe Kompanek, shkruan KultPlus.

Koncerti vjen në kuadër të edicionit të gjashtë të ‘International Albanian Brass Festival’, dhe pritet të filloj në orën 18:00.

Ky koncert zhvillohet në kuadër të sezonit 2020/2021 dhe mbështetet nga Ministria e Kulturës e Republikës së Shqipërisë dhe Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e Republikës së Kosovës.

KultPlus ju sjell njoftimin e tyre të plotë:

Kuinteti i Tunxhit përbëhet nga instrumentistë profesionistë njëherësh gjenerata e parë e tunxhit në Kosovë. Ansambli ka një repertor mjaft të gjerë. Stili muzikor është një kombinim i periudhave të ndryshme muzikore duke mos përjashtuar edhe veprat dhe këngët e ndryshme te ditëve të sotme. Ansambli rëndësi të veçantë i kushton interpretimit të muzikës shqiptare, duke mos përjashtuar edhe muzikën xhaz dhe atë të popullarizuar. Anëtarët e ansamblit përveç se njihen si promotor i muzikës në hapësira publike përbëjnë edhe Kuintetin e Tunxhit brenda Forcës së Sigurisë së Kosovës. Kunteti i Tunxhit është prezantuar në festivale të ndryshme të cilat janë bartëse të kultivimit dhe zhvillimit të muzikës serioze në Kosovë dhe Shqipëri si: Kosova Kamerfest, International Albanian Brass Festival, Netët e Prishtinës, Festivali HAPU, Kosova Brass Festival etj.

Për më shumë informacion mund të klikoni në: [email protected]. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme