Ftohen kitaristët shqiptarë që të luajnë “Himnin Kombëtar” më 28 Nëntor

10 Nëntor, 2017 - 6:30 pm

“Sa kitaristë/ basistë bëhemi për të luajtur himnin tonë kombëtar?”, kjo është thirrja kryesore në kuadër të cilës është nisur kjo iniciativë, shkruan KultPlus.

Akademia Hollywood ka filluar organizimin për krijimin e një eventi të paharrueshëm për Ditën e Flamurit, më 28 nëntor 2017. Në kuadër të këtij organizimi ka ftuar të gjithë kitaristët dhe basistët që t’i bashkohen iniciativës së tyre për të sjellë versionin rok të Himnit Kombëtar në Tiranë, shkruan KultPlus.

“Sa kitaristë/ basistë bëhemi për të luajtur himnin tonë kombëtar?”, kjo është thirrja kryesore në kuadër të cilës është nisur kjo iniciativë, e cila pritet të organizohet në Sheshin Skënderbej në Tiranë duke filluar nga ora 10:00. Versioni rok i himnit do të vije i ndarë në 4 sektorë, ku 2 sektorë do të luajnë linjën melodike, një do të luajë shoqërimin me PowerChords dhe Sektori i Bassistë.
Himni do të luhet me instrumente elektrike dhe të interesuarit që do të paraqiten duhet të jenë të pajisur me amplifikatorin dhe instrumentin e tyre. Ndërsa në kuadër të këtij organizimi është shpërndarë edhe një formular për të interesuarit, në mënyrë të ndahen sektorët që do të luhen dhe i cili synon që të mbledh instrumentet e nevojshme.

“Nëse nuk keni instrumentet e duhura apo amplifikatorin, atëherë plotësoni saktë në formular dhe ne do mundohemi të gjejmë një për ju. Nëse ju keni një amplifikator tepër apo instrument elektrik tepër të cilën mund ta sillni, ju lutem shkruajeni në formular” shkruhet në njoftimin e këtij organizimi./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme