Haliband sonte në Rockuzinë

4 Prill, 2018 - 2:42 pm

Grupi i njohur Haliband sonte me performancë live në Rockuzinë.

Grupi Haliband u themelua në vitin 2002 nga Andin dhe Krenar Halimi. Në të njëjtin vit, grupi incizon këngën e parë të titulluar “I humbur në dhembjen e saj”, derisa e njëjta i prezantohet publikut me videoklip në vitin 2003.

Në vitin 2004, grupit i bashkëngjiten edhe basisti Agim Berisha dhe bateristi Petrit Riza. Në këtë formacion, Haliband fillon të performojë në kafiteri dhe klube të ndryshme në Kosovë dhe Shqipëri si Depo, Zebra, kafiteria e teatrit ODA, Charl’s Bar Tirana etj.

Pas performancave të ndryshme nëpër mbrëmje, Haliband vendos të hyjë në studio për incizime të reja, dhe brenda periudhës 2005 – 2007 incizohen këngët “Pamjet”, “Qyteti pa plan”, “Ti vjen dhe shkon”, “Rock N’ Roll”, “Hajt se bohet mire” dhe një këngë instrumentale. Të gjitha këto këngë bëhen pjesë e albumit të parë të grupit, i cili del në shitje në dhjetor të vitit 2007.

Që nga viti 2007, grupi fillon të bashkëpunojë me këngëtarin Besart Halimi dhe në këtë formacion paraqitet në mbrëmje dhe në koncerte të ndryshme brenda dhe jashtë Kosovës. Ky bashkëpunim zgjat rreth pesë vite, derisa për shkak të angazhimeve të ndryshme të anëtarëve të grupit, pas vitit 2015 Haliband paraqitet shumë më rrallë para publikut, për tu rikthyer prap në shtator të këtij viti me performancat në të vetmin lokal ne Kosovë ku luhet dhe ndëgjohet rock, në Rockuzinë, Prishtinë.

Performanca e tyre sonte në Rockuzinë, fillon nga ora 21:00.

Të fundit

Të ngjajshme