Intervista të padëgjuara më parë të John Lennon do të shiten në ankand

14 Shtator, 2021 - 7:30 pm

Një grup kasetash me intervista të padëgjuara më parë të John Lenon do të shiten në ankand, transmeton KultPlus.

Lennon flet për ndikimet e tij muzikore, të ardhmen e The Beatles dhe sesi gruaja e tij ia ndryshoi jetën.

Ai tha se ai mendonte se grupi kishte “një efekt pozitiv” tek të rinjtë e viteve 1960.

Lennon në këto intervista kujton edhe momentin kur për krishtlindje hapi çorapën dhe në të gjeti një dhuratë që ishte një instrument frymor.

“Ky ishte një nga momentet më të mëdha të jetës, kur mora harmonikën time të parë,” tha ai.

12 kasetat e mbështjellura me rrotulla përmbajnë intervista të redaktuara dhe të pa redaktuara, muzikë të Beatles dhe transkriptime të hollësishme.

Ato u gjetën së fundi nga familja Ken Zeilig, gazetari kanadez i cili realizoi këto intervista me Lennon.

Një pjesë e vogël e regjistrimeve u transmetua në radio në Amerikë përmes kasetave të humbura të Lennon, të transmetuara në fund të viteve 1980, por pjesa tjetër mendohet të jetë e padëgjuar më parë.

Kasetat do të dalin në ankand më 28 shtator dhe pritet të shiten për 20,000 deri në 30,000 paund./KultPlus.com

Të ngjajshme