John Lennon la mesazhin më të fuqishëm për paqe dhe dashuri (VIDEO)

8 Dhjetor, 2017 - 3:00 pm

Sot janë bërë plot 37 vite që nga vrasja e këngëtarit të madh John Lennon. Por John Lennon la prapa një ndër këngët më të fuqishme që idealizonte një botë në paqe dhe dashuri, shkruan KultPlus.

“Imagine” është një këngë e shkruar dhe interpretuar nga muzikanti anglez John Lennon. Kjo këngë e cila doli në vitin 1971 shënon edhe këngën më të suksesshme të karrierës së tij solo. Ky tekst inkurajon dëgjuesin që të imagjinojë një botë në paqe, pa barrierat e kufijve ose ndarje të religjionit ndërsa kërkon mundësinë që njerëzimi të jetojë i lirë nga pasuria.

Kënga është një nga formulimet më të bukura dhe një zhytje në mendimet e këngëtarit. Kjo këngë fillon fuqishëm qysh me vargun e parë.

Paramendoni se nuk ka qiell
Është e lehtë nëse e provon
Nuk ka ferr poshtë nesh
Mbi ne vetëm qielli
Imagjinoni të gjithë njerëzit
Duke jetuar për sot …

Ai përmes këngës së tij e parashikonte botën si një vend më të mirë. Kjo këngë është një mesazh i fuqishëm politik që mbështetet në melodinë e bukur.

Ju, mund të thoni
Unë jam një ëndërrimtar, por unë nuk jam i vetmi
Shpresoj se një ditë ju do të bashkoheni me ne
Dhe bota do të jetë si një

Është vargu që përmbyll këtë këngë. Rolling Stone e ka renditur këtë këngë në vendin e tretë në listën e “500 këngëve më të mira te të gjitha kohërave”, duke e përshkruar atë si “një himn i përhershëm i ngushëllimit dhe premtimit që na ka shoqëruar hidhërimet më ekstreme, që nga goditja e vdekjes së Lennonit në 1980 deri tek tmerri i papërshkrueshëm i 11 shtatorit./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme