KEK kthehet me koncert pas 12 viteve

12 Dhjetor, 2018 - 6:00 pm

K.E.K, bendi punk nga Prishtina kthehet për të performuar për herë të parë pas 12 viteve n’Termokiss në kuadër të Krejt Ka Pak III më 14 Dhjetor.

Para performancës së tyre do të shfaqet xhirimi i papublikuar i koncertit në hapësirën “No Limits” në Ulpianë (2004).

I formuar në vitin 2000, bendi K.E.K (Kreativ e jo Komercial) veproi në skenën kosovare deri në vitin 2008.Ata mishëruan zhanre të ndryshme, me tekstet e tyne që ishin punk.punk.punk krahas zhurmës mbizotëruese të gjeneratorëve dhe muzikës komerciale në atë kohë. Grupi lëshoi një inçizim të drejtpërdrejtë me titull “Live In Podrum” me 11 këngë, si: Vdiq Naimi, Shkolla na thërret, Black Psychosis, Mullini dhe të tjera.

Muzika folklorike dhe tradicionale kanë luajtur një rol të rëndësishëm në formimin artistik të bendit K.E.K, ku muzikën e tyre, ata e krijuan duke e nxjerrë bazën kulturore nga ky zhandër dhe duke i integruar këto elemente në punk. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme