Këngët që ishin ndaluar për transmetim nga BBC (VIDEO)

27 Shkurt, 2018 - 10:45 pm

KultPlus ju sjellë disa histori të këngëve që kanë qenë të ndaluar nga BBC si këngët nga Beatles, Blondie, Chuck Berry dhe të tjera, për arsye se këngët kanë lidhje me seksin, drogën, deri te arsyet që këngët ngjallin ndjenja të ‘neveritshme’ apo janë “sentimentale”.
Historitë prapa ndalesave të këtyre këngëve janë ndonjëherë interesante, ndonjëherë na zemërojnë dhe ndonjëherë janë krejtësisht të papranueshme.

I’m Always Chasing Rainbows – Artistë të ndryshëm

Kjo këngë është ndaluar në vitin 1942, për shkak se është konsideruar shumë sentimentale, gjë që sipas ndalesës ka ndikuar në moral gjatë kohës së luftës. Ky ndalim u harrua kryesisht nga fundi i Luftës së Dytë Botërore kur edhe u këndua nga këngëtarë të ndryshëm si Perry Como.

The Kinks – Lola
BBC-ja në këngën Lola nuk kishte problem me trans-seksualitetin. BBC e ndaloi këngën për shkak të përdorimit të emrit kompanisë ‘Coca-Cola’ në këngë (çdo referencë ndaj markave të ndryshme ishte e ndaluar). Kur grupi e ndryshoi këngën nga ‘Coca-Cola’ në ‘cherry cola’, BBC-ja e lëshoi atë.

Maybellene – Chuck Berry
Ajo që e bëri këngën ‘Maybellene’ të nënvizohej me të kuqe ishte fakti që ajo fliste për ateistët, edhe pse kënga kritikonte këtë.

Love for Sale – Cole Porter dhe Ella Fitzgerald
Kjo këngë ishte ndaluar pasi që shkelte dy herë rregullat që kishte vendosur BBC-ja. Kënga e kënduar nga këndvështrimi i një prostitute, konsiderohej se kishte tekst ‘seksualisht të papranueshëm’ dhe shkelte standardet e BBC-së për reklama. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme