“Kosova Brass Festival” edhe ketë vit me emra botëror

30 Prill, 2018 - 2:30 pm

“Kosova Brass Festival” këtë vit fillon më herët se edicionet e kaluara. Edicioni i tretë i festivalit të tunxhit këtë vit fillon më 2 maj në Prishtinë, shkruan KultPlus.

Edhe këtë vit festivali do të organizohet dhe mbahet në disa etapa. Etapa e parë fillon me “Java e trumpetës dhe ansamblit të tunxhit”. Kjo javë e cila do të zgjas nga 2 deri me 6 maj, vjen si rezultat i bashkëpunimit të festivalit me “World & European Brass Association”. Gjatë javës së trumpetës dhe ansamblit të tunxhit do të mbajnë masterklasë profesorët dhe instrumentistët me renome botërore, prof. Otto Sauter dhe prof. Daniel Crespo.

Profesori Otto Sauter është trumpetist solist ndërkombëtar dhe drejtor artistic i “Ëorld & European Brass Association” ndërsa profesori Daniel Crespo është trumpetist i parë në Filhramoninë e Teatro Colón dhe profesor i trumpetës në konzervatorin Franz Liszt në Buenos Aires – Argjentinë.

Masterklaset mbahen në sallën e Filharmonisë së Kosovës dhe do të jenë të hapura për gjithë studentët dhe nxënësit dhe instrumentistët e tunxhit në vend.

Ky festival që do të filloi në fillim të muajit maj, ogranizohet nga instrumentistët dhe pedagogët e tunxhit Avni Krasniqi dhe Betim Krasniqi./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme