“Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë” (VIDEO)

13 Shkurt, 2018 - 1:30 pm

“Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë”, është këngë patriotike e kënduar në kohën e Rilindjes shqiptare nga luftërat e kohës.

Pas çlirimit të Kosovës në vitin 2000, një version i këndimit i kompozuar nga Rauf Dhomi është propozuar nga Presidenti Historik i Kosovës, Ibrahim Rugova si himn i Kosovës.

Po sjellim një version të kësaj këngë e cila vazhdon të vendoset në sfond të shumë ngjarjeve shtetërore.

Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë

Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë
Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë
Janë bashku’qytete, katunde
Dhe bjeshkët me malësorë
Janë bashku’qytete, katunde
Dhe bjeshkët me malësorë
Mirë luftojkan Pejë e Gjakovë
Mirë luftojkan Pejë e Gjakovë
Mirë luftoi Prizreni, Prishtina e Llapi me Rugovë
Mirë luftoi Prizreni, Drenica e Llapi me Rugovë
Ç’na u mbush kjo tokë me dëshmorë
Ç’na u mbush kjo tokë me dëshmorë
Të na rrnojë e jona Kosovë, të na rrnojë o përgjithmonë
Të na rrnojë e jona Kosovë, të na rrnojë o përgjithmonë

Të fundit

Të ngjajshme