Më trego çfarë muzikë dëgjon, të tregoj kush je

2 Maj, 2020 - 1:58 pm

Muzika, njësoj sikurse shumë preferenca të tjera të tuat, tregojnë shumë për personalitetin tënd. Në mund të kuptojmë shumë për karakterin e dikujt, thjesht duke i hedhur një sy listës së këngëve të tij në laptop, Music app, Spotify, apo iTunes.

Në një studim ku u përfshinë rreth 4.000 persona, ata plotësuan një formular mbi llojin e tyre të preferuar të muzikës dhe shkruajtën mbi arsyen se pse e pëlqenin atë zhaner muzikor. Analiza e tyre tregoi të dhëna befasuese.

Zhanret më të pëlqyer muzikor bashkë me shpjegimet e personalitetit të personave që i pëlqejnë, janë si më poshtë :

Muzika Punk – Muzika Punk pëlqehet më shumë nga personat e zgjuar dhe që ecin me plane për të ardhmen. Ata janë shumë larg karakterit vëzhgues, apo gjykues. I pëlqen më shumë të ndërhyjnë kur duhet, se sa thjesht të rrinë të heshtur duke parë të ndodhin padrejtësi përpara syve të tyre.

Muzika Jazz – Personat që pëlqejnë këtë lloj muzike, mendohet se janë më të zgjuar, më socialë me të tjerët dhe njëkohësisht, kanë karakter shumë të fortë. Nëse ata i mbyllin punët me dikë apo me diçka, nuk i rikthehen më të njëjtës historie nga e para. Gjithashtu, janë njerëz që përqendrohen shumë tek plotësimi i synimeve që i vendosin vetes.

Muzika klasike – Kjo ishte mjaft e preferuar në mesin e arkitektëve dhe opinionistëve. Mendohet se personat që pëlqejnë këtë lloj muzikor janë më të zgjuar dhe shumë më tepër të dhënë ndaj fakteve. Ata nuk flasin asnjëherë me siguri, nëse nuk kanë parë fakte mbi temën që po diskutohet.

Muzika Rock – Eh, janë të vërteta fjalët që ekzistojnë se muzika Rock pëlqehet nga personat me karakter gjaknxehtë dhe rebel. Sipas studimit të kryer, kjo lloj muzike u pëlqye më shumë nga personat më gjaknxehtë gjatë sondazhit, si dhe nga ata që ushtronin bërjen e tatuazheve si profesion.

Muzika Pop – Kjo lloj muzike u pëlqye shumë prej tipave aventurierë, socialë dhe me imagjinatë të zhvilluar. Persona të tillë mendohet se janë shumë të ndjeshëm, por edhe tepër socialë. Shoqëria me ta nuk të mërzit asnjëherë.

Muzika Metal – Këta persona mendohen se kanë karakter të kundërt me ata që pëlqenin muzikën pop. Nuk janë shume socialë dhe preferojnë më tepër të mendojnë se sa të ndiejnë, si dhe të veprojnë shpesh herë në gjaknxehtësi e sipër.

Muzika Hip Hop – Personat që pëlqejnë muzikën hip hop, mendohet se janë shumë më të fokusuar duke menduar për të tjerët, se sa për veten. Janë tipa socialë dhe të besueshëm, pra tipa që kushdo do të donte t’i kishte në shoqërinë e vetë.

Muzika Electronic– Persona të tillë janë shumë të dhënë pas festave, pas party-ve. Rrallë mund të gjesh dikë që pëlqen muzikën elektronike dhe që i pëlqen të rrijë në shtëpi. Pra, persona të tillë mezi ‘mblidhen’ në shtëpi. Janë tepër të lëvizur.

Muzika Country – Personat që pëlqejnë muzikën Country janë shumë paqësorë dhe shumë pro një jete të qetë. Të gjithë ata që zgjodhën muzikën country, ishin më tepër pro një jete të qetë në një zonë ruralë, se sa një jete aktive në kryeqytet, apo në metropole.

Muzika Soul – Nuk ka njerëz më të ndjeshëm, se sa ata që pëlqejnë muzikën Soul. Jo më kot, ky zhaner muzikor u preferua më tepër nga ata që kishin një rreth të ngushtë shoqëror dhe që preferonin më shumë jetesën vetëm apo me pak njerëz, se sa atë ku rrethoheshin prej shumë njerëzve që mund t’i lëndonin ata. /bota.al/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme