займ на карту онлайн потребительский кредит

“Mik festival” ndez Korçën, 6 net koncerte nga artistë vendas

25 Korrik, 2019 - 2:30 pm

“Mik Festival” ngriti siparin në qytetin e Korçës, për të dytin vit radhazi.

Nën tingujt e muzikës klasike, nata e parë e festivalit ndërkombëtar iu kushtua motrave Zengo, piktoret e para femra ne Shqipëri me origjine nga fshati Dardhë i Korçës.

Për Inva Mulën, ideatoren e këtij festivali, qëllimi i koncertit është përqafimi i kulturës, muzikës, artit dhe njohjes së figurave që kanë kontribuar në pasurimin e kësaj fushe.

Kryetari i bashkisë së Korçës Sotiraq Filo tha se evente të tilla janë një vlerë e shtuar ne kulmin e sezonit turistik e po ashtu ato e kthejnë qytetin në një pike referimi per kulturën.

Festivali i muzikës internacionale do të zgjasë 6 nete me praninë e artistëve vendas. Artdashësit do të gjejnë mbrëmjeve që nga muzika klasike e deri tek krijimet më bashkëkohore. / KultPlus.com

Të ngjajshme