Mira Konçi dhe Ergin Oda, kauza që bashkoi artistët shqiptarë në New York

25 Shkurt, 2021 - 2:36 pm

Artistja shqiptare Mira Konçi, e cila jeton dhe punon tashmë prej shumë vitesh në Nju-Jork të Shteteve të Bashkuara të Amerikës do të jetë pjesë e koncertit “Vendi im”.

Ky koncert do të zhvillohet më datë 26 shkurt 2021, për nder të Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Qëllimi i koncertit është të përcjellë vlerat më të mira të muzikës tonë, ku do të prezantohen dhe disa nga këngët më të bukura shqiptare.

“E pranova me shumë kënaqësi ftesën për të qenë pjesë e koncertit, sepse është për një kauzë shumë sensitive dhe domethënëse për ne shqiptarët. Unë do të këndoj disa këngë me pjesëmarrësit e tjerë dhe dy këngë solo, të cilat janë Zambaku i Prizrenit dhe Moj e Bukura Arbëri”, – tregon Mira Konçi.

“Unë idenë e kam biseduar me njerëz të rëndësishëm këtu të komunitetit shqiptar dhe doja ti jepja një kahe tjetër kësaj feste, të festohet në mënyrë dinjitoze, koncert solemn, me artistë të spikatur profesionistë dhe që kanë një karrierë të bukur dhe i takojnë një zhanri të rafinuar të muzikës. Qëllimi kyç kjo festë të niste në vitin 2018 e të vazhdojë tutje për tu zgjeruar, mos ti dedikohet vetëm publikut shqiptar po dhe një audience amerikane, në mënyrë që të njihet me milosin e pasur shqiptar”, thotë Ergin Oda. /Diaspora Shqiptare / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme