Muzika jote s’ka asnjë vlerë – Zvicra nuk i jep leje për të kënduar këngëtares nga Kosova

2 Gusht, 2019 - 6:39 pm

Këngëtares nga Kosova i është ndaluar hyrja në Zvicër për shkak se shteti helvetik ka kërkuar që muzikantët nga vendet e treta duhet të garantojnë “një performancë me vlerë muzikore në një nivel të lartë”.

Bëhet fjalë për këngëtaren e zhanrit tallava, Xh. B. Asaj ju ndalua hyrja me pretekstin se këngëtarja në fjalë  “s’është shumë të kualifikuar”, shkruan Indeksonline.

Këngëtarja e folklorit nga Kosova Xh. B kishte bërë kërkesën të hynte në Zvicër midis shtatorit 2018 dhe prillit 2019. Por ajo u privua nga leja e qëndrimit afatshkurtër nga Zyra e Migracionit në Cyrih.

Zyra e Migracionit u ndesh me tre video muzikore B. e cila ishte shikuar vetëm 3500 dhe 31,000 herë në Youtube. Kjo nuk është e mjaftueshme që Zyra të jepte vizën të hynte në territorin e Zvicrës kësaj këngëtare me tallava çka Drejtoria e Sigurisë në Cyrih i ka kundërshtuar ankesën.

Të ngjajshme