Nesër fillon sezoni i ri i Orkestrës së Filharmonisë së Kosovës 

23 Shtator, 2023 - 10:30 am

Nesër në koncertin e hapjes do të jenë prezentë dy muzikantë të jashtëzakonshëm të cilët do t’i bashkohen Orkestrës së Filharmonisë së Kosovës për një hapje po aq të jashtëzakonshme.

Violinistja emblematike Aiman Mussakhajayeva nga Kazakistani, do të ngjitet në skenën e Prishtinës për të interpretuar koncertin për violinë nga Aram Khachaturian. Mussakhajayeva jo vetëm që është një violiniste virtuoze, por gjithashtu një artiste dhe personalitet shumë dimensional. Mes të tjerash, ajo mban titullin “Artist për Paqen” nga UNESCO-ja dhe “Muzikantja Ndërkombëtare e Vitit 2003” sipas “Cambridge International Biographical Center” dhe këto janë vetëm dy nga shumë titujt prestigjiozë që ajo i posedon.

Po ashtu, për herë të tretë, do të mirëpritrt edhe mjeshtri zviceran-francez Antoine Marguier, themeluesi dhe dirigjenti i përhershëm i Orchestre des Nations dhe drejtues i shumë orkestrave me nam.

Maestro Marguier do të drejtojë orkestrën në një performancë mbresëlënëse dhe përveç koncertit për violinë nga Khachaturian në program do të interpretohen edhe Simfonia Nr. 4 nga Johannes Brahms. 

Koncerti mbahet në Sallën e Kuqe në Pallatin e Rinisë dhe Sportit, duke filluar nga ora 20:00. / KultPlus.com

Të ngjajshme