“Një histori nuk ndërpritet”, rikthehet Festivali i Këngës Arbëreshe

9 Qershor, 2021 - 11:44 pm

Arbëreshët e San Demtrio Corone nuk do të heqin dorë nga tradita e Festivalit të Këngës Arbëreshe.

“Një histori nuk ndërpritet, identiteti i njerëzve tanë nuk ndërpritet, ndaj më 21 gusht në San Demetrio Corone do të kthehemi të këndojmë dhe të kërcejmë në Arbërisht”, shkruajnë organizatorët e festivalit.

Festivali i parë i këngës së arbëreshëve është mbajtur në San Demetrio në vitin 1980 në muajin gusht, për tú kthyer më pas në një nga organizimet më të rëndësishme dedikuar këngës arbëreshe.

Pas një periudhe të vështirë për shkak të pandemisë, tashmë arti po rikthehet pranë publikut për të mbushur hapësirën e munguar.

“Ne do të këndojmë të sigurt, do të këndojmë me çdo vëmendje por me krenarinë tonë. Qëndruam pa lëvizur për një vit, bëmë një luftë së bashku, paguam një çmim shumë të lartë, por duhet të provojmë se kemi fituar ne dhe jo virusi”.

Festivali do të organizohet më 21 gusht në orën 20:30 në San Demetrio Corone./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme