Një robot drejtoi një koncert të Orkestrës Kombëtare të Koresë së Jugut

2 Korrik, 2023 - 6:00 pm

Roboti i prodhuar nga Koreja e Jugut bëri debutimin e tij si dirigjent në Seul në një koncert, gjatë të cilit ai drejtoi më shumë se 60 muzikantë para publikut.

Roboti, i quajtur EveR 6, me lartësi 1.80 metra, drejtonte muzikantët e Orkestrës Kombëtare të Koresë së Jugut. Ai ishte dirigjent për gjysmë ore, por gjithsesi me ndihmën e një dirigjenti të vërtetë.

Roboti më pas u përkul para audiencës. Rreth 950 spektatorë e përshëndetën atë me ovacione.

Gjatë performancës së tij, roboti nguli sytë e tij blu tek muzikantët, duke i hequr sytë dhe duke tundur kokën në ritmin e muzikës.

“Erdha këtu dhe pyesja veten nëse roboti mund të tërhiqej pa bërë një gabim. Kuptova se ishte në harmoni të përsosur me muzikantët. Ishte një botë krejt e re për mua,” tha një spektator për AFP.

EveR 6 është një produkt i Institutit Korean të Teknologjisë Industriale. Është programuar të kryejë lëvizjet e një përcjellësi të vërtetë.

Megjithatë, roboti nuk është në gjendje të dëgjojë ose të improvizojë në kohë reale në rast se një muzikant bën një gabim./abcnews.al/KultPlus.com

Të ngjajshme