Paul McCartney në një autoportret prej 154 këngësh

24 Shkurt, 2021 - 7:58 pm

Autoportreti me 154 këngë i Paul McCartney, “The Lyrics: 1965 to the Present”, i kuruar dhe i prezantuar nga fituesi i Çmimi “Pulitzer”, Paul Muldoon, do të jetë në libraritë njëkohësisht në të gjithë botën në nëntor 2021.

“Nuk e di sa herë më kanë pyetur nëse do të shkruaj një autobiografi, por nuk ka qenë kurrë koha e duhur”, tha McCartney.

“E vetmja gjë që kam arritur gjithmonë të bëj, qoftë në shtëpi apo në rrugë, është të shkruaj këngë të reja”, vazhdon këngëtari.

“Kur arrin një moshë të caktuar, një ditar të ndihmon për të kujtuar ditët e kaluara, por unë kurrë nuk kam mbajtur shënime. Ajo që më ka mbetur janë këngët e mia, qindra këngë, të cilat janë ekuivalente me një lloj ditari. Në këto këngë është e gjithë jeta ime”, shtoi ai.

Ato janë dy vëllime në kuti, në të cilat McCartney rrëfen, me sinqeritet të jashtëzakonshëm, jetën dhe artin e tij përmes 154 këngëve, që mbulojnë të gjitha fazat e karrierës së tij, nga kompozimet e para në dekadën legjendare me “Beatles”, nga “Ëings” në albumet si solist.

Të organizuara në rend alfabetik, jo kronologjik, tekstet përfundimtare të këngëve janë mbledhur aty për herë të parë, së bashku me historinë e rrethanave në të cilat janë shkruar, njerëzit dhe vendet që i frymëzuan ato.

Në të, ka materiale të pabotuara dhe të çmuara nga arkivi i tij personal, dorëshkrime, letra, fotografi.

“Shpresoj që ajo që kam shkruar do t’u tregojë lexuesve diçka për këngët e mia dhe jetën time që nuk i kanë parë kurrë më parë”.

“Jam përpjekur të them diçka se si lind muzika, çfarë do të thotë për mua dhe çfarë shpresoj se mund të thotë edhe për të tjerët”, shpjegon Paul McCartney, i cili shkroi këngën e tij të parë në moshën 14-vjeçare.

Këto tekste, të nxjerra nga pesë vjet biseda me Paul McCartney, janë më të afërtat me një autobiografi./atsh/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme