Përgatitjet e fundit për edicionin e 15-të të “Pianisti i Ri”

7 Qershor, 2022 - 9:29 am

“Pianisti i Ri 2022” këtë vit po shënon edicionin e 15-të dhe janë duke u bërë përgatitjet e fundit për realizimin e këtij festivali që mbledhë pianistë të moshave të ndryshme, shkruan KultPlus.

Vlora Baruti, organizatore e këtij festivali ka thënë për KultPlus se është falënderuese për pedagogët dhe të gjithë pianistët që kaluan në etapa të ndryshme përgjatë 14-të edicioneve paraprake.

“Posaçërisht veçojmë mundësinë që na ofron Festivali DAM, ku në bashkëpunim me Filharmoninë e Kosovës ndajnë edhe çmimin kryesor”, ka thënë Baruti, e cila ka njoftuar më pas se edhe këtë vit do të vazhdojë tradita me ndarjen e çmimit “Fahri Beqiri”.

Baruti në të njëjtën kohë ka specifikuar edhe bashkëpunimin me pianisten Birsen Ulucan, që nëpërmjet saj, që disa vite me radhë mundësohet koncertimi i pianistëve të rinj në Stamboll të Turqisë.

“Këtë vit na janë shtuar edhe disa çmime speciale, sikurse që kemi çmimin special nga Kori Okarina, ku do të mundësohet pjesëmarrja në koncertin e madh stinor nga Kori i Fëmijëve “Okarina”.

Edicioni i sivjetmë do të mbahet prej 11 deri më 13 qershor në Amfiteatrin e Bibliotekës Qendrore Universitare./ KultPlus.com

Të ngjajshme