‘Rroka mandolinën’, në vitin 1920 këndohej nga Athanas Mone dhe Andreas Papas (VIDEO)

29 Mars, 2023 - 10:10 pm

Ajo që do të dëgjoni më poshtë është ndoshta versioni i parë i regjistruar i këngës shqipe ‘Rroka mandolinën’.

Këngën të cilën më vonë do ta këndonte Luan Hajra, Nexhmije Pagarusha, Eranda Libohova e këngëtarë të tjerë, rreth fillimit të viteve 20-të e këndonte Athanas Mone, Andreas Papas dhe Ansambli Zoto.

Kënga asokohe mbante titullin ‘Mallëngjim dashureve’ – që do të kthehej në “Mallëngjim Dashurie” apo ‘Desire of Love’ në anglisht, para se të merrte titullin që ka sot, shkruan KultPlus.

Kënga është pjesë e një albumi që përmbledhë perlat e folklorit shqiptar, përfshirë “Një lule e bukur doli nga xheneti”, “Kënga e dhimitraqit”, “Hunde e bukur”, “Havazi i dy motrave” e këngë tjera, këndua nga Zonja Qerina, Mati Kola, Jonuzi me Shokët dhe formacione tjera.

“Rroka mandolinën” ka ndërruar formën por megjithatë ka mbetur një ndër këngët më të mira shqiptare, që me ëndje dëgjohet edhe sot. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme