Shaqir Hoti and the Stooges, sonte në Kino Armata në Prishtinë

13 Qershor, 2018 - 8:02 pm

Sonte në Kino Armata vjen një natë e veçantë me Shaqir Hoti – Baca feat. Armend Xhaferi, Ilir Bajri, Nesim Maxhuni.

Baca Shaqë performon përveç tjerash edhe me okarinë, instrument frymor i lashtë i zbuluar në Runik të Drenicës. Okarinat prodhohen vetë nga Baca Shaqë, sipas modelit të gjetur në Runik.

Shaqir Hoti është muzicient nga Rogova e Hasit, i cili dedikoi tërë jetën e tij prodhimit dhe studimit të instrumenteve folklorike, posaçërisht okarinës ilire. Ai themeloi ansamble të ndryshme dhe ishte pjesë e orkestrës së Radio Prishtinës për shumë vite. Tani është i penzionuar dhe jeton në Prishtinë me të birin e tij, si dhe vazhdon me hulumtim dhe komponim.

Në koncertin e tij në Kino ARMATA, atij do t’i bashkangjiten në skenë Armend Xhaferi (gitarë), Ilir Bajri (tastierë) dhe Nesim Maxhuni (tupana).

Eventi përkrahet nga Iniciativa Kosovare për Stabilitet (IKS) dhe Swedish International Development Cooperation Agency (Sida).

Koncerti fillon në ora 21:00.

Të fundit

Të ngjajshme