Sonte fillon edicioni i 33- të i festivalit “Hasi Jehon”

5 Maj, 2022 - 11:01 am

Në Gjonaj të Hasit sonte fillon Festivali tradicional folklorik “Hasi Jehon”.

Drejtori i festivalit, Haziz Hodaj, thotë se janë bërë të gjitha përgatitjet e duhura për mbarëvajtje sa më të suksesshme të edicionit të 33-të të këtij festivali. Ai ndjehet i lumtur që pas periudhës dy vjeçare, si pasojë e pandemisë, “Hasi Jehon” po rikthehet në shtratin e tij në Kodrën e Pajtimit.

Sipas tij, interesimi i grupeve artistike për të marrë pjesë në festival ka qenë tejet i lartë, ndërsa njofton se nga ky edicion, është vendosur një rregullore re dhe grupeve pjesëmarrëse iu është kërkuar që programin e tyre t’ia përshtatin kritereve të reja të ruajtjes së trashëgimisë shpirtërore të festivalit, pasi Festivali është në proces të pranimit nga Ministria e Kulturës që të jetë si aset në mbrojtje të përhershme.

Në edicionin e radhës së festivalit ” Hasi jehon”, do të marrin pjesë 16 grupe artistike nga hapësirat mbarëshqiptare, ndërsa tradicionalisht festivali hapet nga nikoqiri SHKA “Malësori” nga Gjonaj.

Festivali  Folklorik  “Hasi Jehon 2022 ”

Programi:Dita e parë ( 5 maj 2022 , ora 18.00 hapja e ekspozites se bukes)

1.     SHKA  “ Malësori “ – Gjonaj

2.     SHKA  “Çeta e Profetëve” –  Krumë

3.     Kengetaret: Hamit Kastrati dhe Klevi Gaxha

4.     Emin Sallahu – Melodi me Okarinë

5.     AKV   “ Deçani ”  –  Deçan

6.     Kengetarja:  Blerina Dibra

7.     AEK   “ Katarina Josipi ” – Zym

Dita e dytë ( 6 maj 2022 ora 18 e 30 min )

1.     SHKA “ Bajram Curri ” – Prishtinë

2.     SHKA “ Kastriotët ” – Ferizaj

3.     SHKA “ Rapsha” – Tuz

4.     SHKA  “ Zëri i Kosovës ” – Fushë Kosovë

5.     SHKA  “ Minatori i Ri ” – Kizhnicë

6.     SHKA  “ Kemajl Aziz i” – Viti  

 Dita e tretë  ( 7 maj 2022 ora 18 e 30 min )

1.     SHKA  “ Bajram  Curri “ – Krushë e Madhe

2.     SHKA  “ Bresana” – Bresanë

3.     Rapsodi: Jeton Fetahu

4.     Ansmabli  “ Besa “ –  Kavajë

5.     SHKA “ Shqiponja “ – Shkup

6.     AFA  “ Rugova ” – Pejë

7.     SHKA  “ Malësori ” –  Gjonaj. / KultPlus.com

Të ngjajshme