Sot ndahen çmimet e muzikës “Niketë Dardani”

24 Maj, 2019 - 10:12 am

Sot nga ora 13:30, ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, në një ceremoni solemne do të bëjë ndarjen e Çmimit Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani” për vitin 2018 dhe çmimeve tjera vjetore për muzikë.

Çmimet ndahen në bazë të Rregullores për Dhënien e Çmimit Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani” dhe Çmimeve për Vepra Muzikore.

Niketë Dardani ishte ndër të parët kompozitor i cili shkroi shumë vepra të ndryshme si ato laike dhe fetare. Njihet si autori i “Te Deum” hymnit bazë dhe simbol të krishtërimit, ky artist nga Dardania është një nga emrat e parë të historisë kulturore të krishtërimit dhe një nga themeluesit e kësaj kulture. /KultPlus.com

Të ngjajshme