“Syt’ e tu, syt’ e tu, me gjithë dritat që kam parë” (VIDEO)

29 Gusht, 2021 - 11:31 pm

 Frederik Ndoci është këngëtar, kompozitor, poet, shkrimtar dhe aktor.

Ai përfaqësoi Shqipërinë në Eurovision Song Contest 2007 me këngën “Hear my plea” (Dëgjo lutjen time), e cila ishte një këngë e kombinuar në gjuhën angleze dhe shqipe, duke u ranguar në vendin e 17-të. Ai këndon në gjashtë gjuhë të ndryshme në tre vargje të veçanta vokale. U emërua “Njeriu i Mijëra Zërave” sepse këndon bariton, tenor, bas dhe countertenor.

KultPlus ua risjell sonte videon dhe teksin e këngës “Sytë e tu” të Frederik Ndocit:

Syt’ e tu, syt’ e tu,

Me gjithë dritat që kam parë,

Me gjithë yjet rreze-ar,

Me gjithë lum-liqenet blu,

Shëmbëllejnë, syt’ e tu.

Qesh atje fytyra ime,

Shket një varkë me gëzime,

Fluturon një pulëbardh,

Unë e ti të pandarë

Ti deti, unë lundërtar.

2X Ja erdhëm ne do ikim larg,

Lumturi e gjatë dhe fillestare,

Që tani gjokset po t’i hapim,

Rrugët tona mbushen me petale.

Syt’ e tu, syt’ e tu,

Sa i hap më sjell behar,

I shikoj dhe mbetem djalë

Ju them se jam këtu,

Dhe qeshin syt’ e tu…

Qesh atje fytyra ime,

Shket një varkë me gëzime,

Fluturon një pulëbardh,

Unë e ti të pandarë

Ti deti, unë lundërtar.

3X Ja erdhëm ne do ikim larg,

Lumturi e gjatë dhe fillestare,

Që tani gjokset po ti hapim,

Rrugët tona mbushen me petale.

Syt’ e tu, syt’ e tu,

Me gjithë dritat që kam parë,

Me gjithë yjet rrezeartë,

Me gjithë lum-liqenet blu,

Shëmbëllejnë, syt’ e tu.

Shket një varkë,

Shketë nje varkë me gëzime fluturon,

Një pulëbardh, ti deti unë lundërtar…

Syt’ e tu,

Me gjithë dritat që kam parë,

Me gjithë lum-liqenet blu,

Shëmbëllejnë, syt’ e tu…

Të ngjajshme