TKOB: Artur Vera dhe Ivana Hoxha fitojnë konkursin ndërkombëtar “Voci di Mascagni”

15 Prill, 2024 - 9:07 pm

Drejtoresha e Teatrit Kombëtar të Operas e Baletit, Abigeila Voshtina, njoftoi sot se Artur Vera dhe Ivana Hoxha u shpallën fitues të konkursit ndërkombëtar “Voci di Mascagni”.

Baritoni Artur Vera dhe mezosopranoja Ivana Hoxha spikatën mes konkurrentëve të tjerë shqiptarë dhe të huaj që morën pjesë në këtë konkurs, i cili u organizua për herë të parë në Shqipëri, përgjatë datave 11 dhe 12 prill.

Audicionet u zhvilluan nga “Mascagni Academy”, një akademi me nivel të lartë për këngëtarët lirikë. Akademia synon të trajnojë interpretuesit e rinj, që të mund të marrin pjesë në produksionet operistike të përgatitura për festivalin “Mascagni”./atshKultPlus.com

Të ngjajshme