Universal Music kërcënon të tërheqë këngët nga TikToku për shkak të negociatave rreth pagesës

31 Janar, 2024 - 9:30 pm

Universal Music ka akuzuar TikTok-un për ofendim dhe kërcënoi se do të tërheqë miliona këngë nga platforma pas një dështimi në negociatat e pagesave – gjë që do të hiqte qasjen në muzikë nga artistë, përfshirë Taylor Swiftin dhe Drake.

Në një letër të hapur të shpërndarë në internet, të titulluar “Pse duhet të largohemi nga TikTok-u”, Universal tha se kishte bërë presion mbi “tre çështje kritike” – pagesën për artistët dhe kompozitorët, mbrojtjen nga “efektet e dëmshme” të AI dhe sigurinë në internet – përpara kontratës së saj aktuale që skadon sot.

Faqja e postimit të videove iu përgjigj kërkesave të kompanisë, e cila është grupi më i madh muzikor në botë, “së pari me indiferencë dhe më pas me frikësim”, thuhej në letrën e hapur dhe “u përpoq të na ofendonte për të pranuar një marrëveshje me vlerë më pak se marrëveshja e mëparshme” duke hequr muzikën e artistëve në zhvillim duke mbajtur punën e yjeve globalë “të shtyrë nga audienca”.

Universal akuzoi TikTok-un për “përpjekje për të ndërtuar një biznes të bazuar në muzikë, pa paguar vlerën e drejtë për muzikën” dhe në mënyrë efektive “sponsorizoi zëvendësimin e artistit me AI” duke lejuar që faqja të “përmbytet” me regjistrime të krijuara nga AI.

Ai propozoi që artistët dhe kompozitorët të paguhen “një fraksion” të tarifës që platformat e tjera të ngjashme të mediave sociale paguajnë për qasje në katalogun e saj, thuhej në letër./KultPlus.com

Të ngjajshme