‘Vetllën të zezë o gajtanli, të merr baca të shtjen në gji’ (VIDEO)

18 Shkurt, 2021 - 9:58 pm

“Kryet e mire për shami” mbetet një ndër pasuritë folkloristike të popullit tonë, të cilën Plator Gashi e ka sjell kohë më parë mjeshtërisht, shkruan KultPlus.

Versioni i Gashit është karakteristik për zërin e butë të tij dhe mënyrën e qetë të interpretimit.

KultPlus ua sjell tekstin dhe versionin e Plator Gashit:

kryet e mirë moj për shami

jepja bacës të shtjen n’gji

çou mori vashë-o hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o

balli yt-o dukatli

jepja bacës të don ty

çou syzezë-o hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o

vetllën t’zezë-o gajtanli

të merr baca të shtjen n’gji

çou mori lule hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o

synin t’zi si rrush n’çarshi

jepja bacës të shtjen n’gji

çou dalldyshë-o hyn përmrena

se m’plasi zemra, rrap-tap

he marak-o . / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme