’50 milionë euro për Sonila Meçon, 25 për Fevziun e 30 për Ermal Mamaqin’

Prill 14, 2018 - 2:06 pm

Nga Edison Ypi

Shpërblime mediatike

Sonila Meço meriton 50 milionë Euro shpërblim. E meriton Meçua këtë shumë, madje është pak, po të kihet parasysh se është e vetmja që në jetën publike si gazetare dhe jetën private si amvisë, zbaton me sukses të plotë principin sipas të cilit femër e bukur nuk është ajo që sa më tepër çvishet aq më joshëse duket, por ajo si Meçua që sa më tepër vishet aq më magjike bëhet.

30 milionë Euro duken shumë për Ermal Mamaqin. Por i duhen dhënë urgjent për thyerjen e çdo rekordi të suksesit komercial përmes zero talentit. Pas marrjes së gjithë këtyre pareve Mamaqi nuk do na rroganisi më kokën derisa plaka me kosore dhe kapuçon do ta marri me vete në Shtishtufinë.

25 milionë Euro shpërblim i duhen dhënë Blendi Fevziut me motivacionin; Për kontribut të shquar në luftën kundër hyzmeqarllëkut mediatik.

15 milionë Euro më se të merituara i duhen dhënë Blerina Bombaj. Për profesionalizëm të gradës më të lartë, rrjedhshmëri të foluri mahnitëse, kulturë të gjërë, erudicion të pafund. Por më së shumti si autore e sloganit “Jemi çfarë hamë” që nënkupton “Jemi çfarë dhjesim”.

10 milionë euro të thata në dorë Çim Peka i ka hak nëse premton se këto pare do t’i shpenzojë për ta zgjeruar audiencën e portalit të vet me elektorat me nivel pak më të lartë se fanatikët e djathtë.

10 milionë euro i duhen dhënë Mero Bazes në formë falenderimi për aplikimin me zotësi të rrallë të logoresë propagandistike repetitive me impakt të plotë te spiunat e sigurimit dhe zero sukses tek audianca serioze.

8 milionë Euro për Roland Qafokun, këtë skraparlli të urtë dhe puntor si ai, të lënë padrejtësisht në hije. Do jetë një investim i mirë ky shpërblim kur dihet se Qafoku këto pare do t’i shpenzojë të gjitha për librin që po shkruan për prapësitë e politikës shqiptare nga shpallja e Pavarësisë e tëhu.

Nja 20 milionë euro Henri Çilit për meritën e padiskutueshme të zbulimit befasues se kush shkruan keq paguhet mirë dhe kush shkruan mirë paguhet zero. Këtë zbulim Çili e ka bërë dhe e zbaton vetëm me mua. Por përderisa zbulimi gjenial do t’i shërbejë të mirës së njerëzimit në shekujt e ardhshëm, unë Çilin nuk do ta pushkatoj.

Bejdo Malo s’ka pse të mos mbetet i kënaqur me 5 milionë euro shpërblim për gjithatë kontribut që jep në gjallërimin e një televizioni që ka hequr të zit e ullirit, me kusht që shumën në fjalë ta ndajë me gestapon Eliana Hoxha së cilës me këtë rast t’i rekomandohet të ndërrojë mbiemrin që e ka si të kurvit.

Rezear Xhaxhiu meriton nja 5 a 6 milionë euro për tërë ato stërmundime që i shkaktojnë budallenjtë e ftuar në studio që mezi arrin t’i bëjë zap duke i tallur se ndryshe s’është e mundur.

30 milionë Euro për Klement Balilin dhe Saimir Tahirin t’i ndajnë mes vedi për shkrimin e bestsellerave “Mirupafshim në Alipostivan” dhe “Komsomolasit nuk dorzohen”.

50 milionë Euro i ka hak Fatos Lubonja me kusht që të japi fjalën se do heqi dorë nga pllaquritja e buzëve kur flet dhe autoreferencializmi, përsëritja pafund e fjalëve “unë” dhe “për mendimin tim”.

Të ngjajshme