Mikullovci, njëri nga protagonistët kryesor të 2 Korrikut: Deklarata ishte dhe mbetet gurëthemel i shtetësisë së Kosovës

2 Korrik, 2020 - 1:05 pm

Më 2 korrik 1990, duke qenë të vetëdijshëm për momentin historik para të cilit ndodhej Kosova, delegatët e atëhershëm të Kuvendit të Kosovës, miratuan publikisht (para Kuvendit të Kosovës) Deklaratën Kushtetuese, me të cilën Kosova u shpall njësi e veçantë në kuadër të federatës jugosllave.

Ky ishte një akt historik i pritur moti dhe që shprehte aspiratat shekullore të popullit të Kosovës për mëvetësi shtetërore e territoriale nga Serbia.

Në këtë 30 vjetor të deklaratës së 2 Korrikut, ka reaguar edhe njëri ndër protagonistët e atëhershëm, Adem Mikullovci, i cili përmes një statusi në rrjetin social Facebook ka falenderuar të gjithë ata që sot e kanë përkujtuar këtë ditë të madhe për historinë e Kosovës.

‘Në emër të të gjithë Deputetëve të 2 Korrikut dhe Deklaratës Kushtetuese-falënderoj gjithë qytetarët që po e përkujtojnë dhe po e festojnë këtë vendim legjitim të kuvendit.
Deklarata ishte, është dhe mbetet gurëthemel i SHTETËSISË së KOSOVËS.
2 Korrik 2020′, ka shkruar Mikullovci në Facebook.
/ KultPlus.com

Të ngjajshme