‘Çdo gjë që po të vë në provë në këto momente, po përpiqet të të mësojë diçka’

14 Mars, 2020 - 2:29 pm

Të gjithë kalojmë nëpër faza ku duket se gjithçka që mund të shkojë keq po shkon mirë dhe anasjelltas. M’u desh shumë kohë për të kuptuar se gjithçka që më teston ka për qëllim të më mësojë diçka.

Mu desh edhe më gjatë të kuptoja se çdo gjë e vetme që duhet të kisha mësuar është më e rëndësishme sesa testimi. Shikoni, testet janë thjesht të vështira, të çrregullta dhe natyrisht stresuese.

Por çfarë po na mëson? Kjo është mënyra se si e gjeni lumturinë tuaj dhe si ta keni atë pavarësisht gjithçkaje, provat nuk janë të projektuara për t’ju bërë të rrini duarkryq, për një pyetje për të cilën nuk e dini përgjigjen, me orë ose ditë, derisa të qani dhe dëshironi të hiqni dorë.

Provat kanë për qëllim vetëm t’ju tregojnë saktësisht atë që ju nevojitet për t’ju mësuar të jetoni jetën tuaj në mënyrën më të mirë. Provat kanë për qëllim t’ju bëjnë të ditur atë që ju duhet të dini për t’u ndjerë mjaft të sigurt, për të kaluar testet e ardhshme, madje edhe më të vështira.

Mos lejoni që gjërat që ju vënë në provë, t’ju bëjnë të mos lëvizni, t’ju stresojnë aq shumë sa të humbni arsyen dhe të mos jeni mirë me veten. Qëndroni të palëkundur ndërsa prisni të vijnë përgjigjet. Eshtë diçka më e madhe se ajo që ju duhet të dini.

Tani për tani thjesht ju jepet gjithçka që ju nevojitet për të udhëtuar në mënyrë të sigurt në një vend që ju bën të ndiheni mirë. Gjithçka që ju vë në provë është vetëm një pjesë e shtegut që do t’ju çojë në vendin që është krijuar vërtet për ju. /meb.al/ KultPlus.com

Të ngjajshme