Kam mësuar se njerëzit që me të vërtetë interesohen për ne, e tregojnë këtë përditë!

30 Shtator, 2019 - 6:30 pm

Në vend që të kërkojmë praninë e një personi, ne duhet të kujdesemi për veten, të përpiqemi të jemi të lumtur dhe ne vazhdojmë pjesën tonë, vetëm me ata që me të vërtetë kujdesen për ne.

Të gjithë duam të ndërtojmë lidhje të shëndosha me njerëzit në jetën tonë.

Nuk ka asgjë më të mirë se të dish se mund të mbështeteni te dikush, dhe se personi tjetër është i gatshëm të bëjë për gjithçka. Megjithatë, sado e lumtur që është një marrëdhënie, nuk është gjithmonë e destinuar të zgjasë. Jo të gjithë njerëzit që vijnë në jetën tonë do të jenë aty përgjithmonë.

Ndoshta e keni përjetuar një situatë të ngjashme.

Keni qenë të magjepsur nga një person, qoftë anëtar i familjes, një mik apo një partner romantik, dhe ju keni kushtuar gjithë kohën dhe energjinë tuaj, për të qenë me atë person, duke e bërë atë të lumtur. Por personi në fjalë kurrë nuk ka bërë të njëjtat gjëra për ju. Ka qenë shumë i zënë me jetën e vet dhe gjithmonë ju ka lënë mënjanë, gjë që ju ka pikëlluar, sepse gjithçka që dëshironit ishte të tregonit dashurinë tuaj.

Situata të tilla na bëjnë të mendojmë se sa e vështirë është të përpiqemi të jemi pjesë e jetës së dikujt, të përpiqemi të na pëlqejë dhe të na pranojë.

Nuk kemi nevojë, jeta është shumë e shkurtër për të luftuar për dikë që nuk dëshiron të jetë me ne. Në vend që të lutemi për praninë e një personi, ne duhet të kujdesemi për veten, të përpiqemi të jemi të lumtur dhe të mbajmë në anën tonë, vetëm ata që me të vërtetë kujdesen për ne.

Sado që e dëshirojmë, jo të gjithë duhet të jenë në jetën tonë. Disa njerëz janë të destinuar të kalojnë kohë me ne vetëm për të na dhënë leksione që do t’i lehtësojnë udhëtimet tona. Ata na mësojnë të vendosim kufij, të duam së pari veten, të kujdesemi për mendjen dhe trupin tonë, dhe jo për të investuar gjithçka në marrëdhënie toksike.

Po mësoj se njerëzit që me të vërtetë interesohen për ne, e tregojnë këtë përditë, nëpërmjet qëndrimeve të tyre, një telefonate pas një dite të vështirë, një mesazhi ngushëllimi, një përqafimi të fortë që qetëson zemrën.

Sidoqoftë, duhet ta kuptojmë edhe kur njerëzit duhet të shkojnë. Ata nuk largohen gjithmonë sepse nuk na pëlqen apo sepse nuk duan të jenë në anën tonë. Është thjesht jeta që duhet të shkojë ashtu.

Duhet të hapim sytë për ata që janë në anën tonë dhe të shijojmë jetën në maksimum me ta, duke gjetur kuptim në gjithçka që ekziston rreth nesh.

Jeta merr vlerë kur jeton si duhet çdo moment./lexo.al/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme