займ на карту онлайн потребительский кредит

‘Për Teatrin Kombëtar, sot’

24 Korrik, 2019 - 8:30 pm

Entela Kasi

Ky është një krim ndaj identitetit, ndaj trashëgimisë kulturore të shqiptarëve, që kryhet paturpësisht sot!

Shekspir ku je? Bash mes Tiranës në shekullin XXI- një tjetër dramë në skenë po luhet si një kumt i zi, krejt si në kryeveprat e letërsisë botërore!

…por pyetja që sot kam, nuk është – ku është opozita, e ku janë artistët?

Pyetja që shtrohet sot është – Ku janë artistët veshur me imunitet deputetësh të Kuvendit të Shqipërisë?

– Ku janë të gjithë ata, arkitektët, por edhe albanologët, të cilët brenda institucionit të Qeverisë, lejuan të arrijmë në këtë situatë të tillë, absurde të Shqipërisë sot?

– Ku janë të gjithë ata intelektualë të Bashkisë Tiranë, e po ashtu edhe ata këshilltarë të këtij Institucioni?

– Ku është Ministria e Kulturës si institucion në këtë ditë?

– Ku janë reaktorët e suplementeve të kulturës në mediat e shkruara dhe audiovizive të Shqipërisë?

Se ku është opozita, dihet!
Se si po merren zvarrë ata që po e mbrojnë këtë çështje, këtë ne po e shohim me sy!

Çështja është: ku është pushteti? Shteti!

Shekspir, ku jemi?

Entela Kasi, Presidente e Qendrës PEN të Shqipërisë /GazetaLetrare.com

Të ngjajshme