Psikologu Fitim Uka me këshilla për prindërit: Përcillni me kujdes zhvillimin e fëmijëve tuaj

5 Shtator, 2022 - 6:35 pm

Shkruan: Fitim Uka

Prindër të dashur,
Përcilleni me vëmendje zhvillimin e fëmijëve tuaj në 6 vitet e para të jetës, sepse ato janë fundament për zhvillimin e mëvonshëm kognitiv, social, emocional e sjelljor. Këshillat e familjarëve dhe miqve pa shkollimin e përvojën profesionale, të tipit “leje rehat, se me kohën flet”, “hajt se edhe djali i dajës është vonu njëjtë”, ”nuk ka lidhje që nuk ulet kurrë”, janë vetëm disa prej këshillave të lira që iu kushtojnë shumë shtrenjtë.

Nëse fëmijët po mbushin 2 vjet, por nuk kuptojnë gjuhën që flisni, nuk i kuptojnë dhe nuk iu binden komandave, nuk kanë gjuhë të folur (minimalisht 150-200 fjalë), nuk arrijnë të përqëndrojnë vëmendjen, nuk ia dalin që të mbajnë mend rregulla bazike të sjelljes, nuk socializohen apo edhe shtyjnë e godasin bashkëmoshatarët, përsërisin sjelljet dhe veprimet e njëjta, nuk përcjellin kontaktin me sy, nuk arrijnë të kontrollojnë impulsin, nuk ia dalin që të zgjidhin situata të thjeshta problemore, atëherë këshilla më e mirë është VIZITONI PSIKOLOGUN!

Identifikimi, testimi dhe vlerësimi, si dhe diagnostikimi i hershëm është përgjigja më e mirë për vonesat zhvillmore dhe çrregullimeve eventuale në fëmijërinë e hershme. Dhe, për këtë ka vetëm një adresë – PSIKOLOGU! /KultPlus.com

Të ngjajshme