‘Ai kaloi këndej me një tjetër, ai do të shkojë me atë tjetrën’

11 Maj, 2021 - 11:56 pm


Nga Gabriela Mistral

Përktheu Elida Buçpapaj

Ai kaloi këndej me një tjetër,
Unë e pashë tek kalonte këndej.
Era frynte gjithnjë ëmbël
Dhe shtegu ish krejt i qetë.
Dhe këta sytë e mi, mos pafshin më,
E panë atë kur po kalonte këndej!

Ai kaloi duke bërë dashuri me një tjetër
Mbi një lëndinë me lule.
Kulumria po lulëzonte
Dhe një këngë i fërfëlloi flatrat.

Ai kaloi duke bërë dashuri me një tjetër
Mbi një lëndinë me lule!
Ai e puthi tjetrën
Në bregun e detit.
Hëna lule portokalli
I prekte lehtë valët.
Dhe gjaku i zemrës sime nuk e nxiu
Hapësirën e pamasë të detit!

Ai do të shkojë me atë tjetrën
Tejetej përjetësisë.
Qiejt e ëmbël do e ndrisin.
(Zoti do që ata të heshtin.)
Dhe ai do të shkojë me atë tjetrën
Tejetej përjetësisë! / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme