Ajâ

18 Nëntor, 2019 - 3:22 pm

Poezi nga Arta Maxhuni. Poezia ka qenë në mesin e 20 poezive më të mira në konkursin e poezisë ‘Poezi për Paqe’ organizuar nga KultPlus dhe UNWomen.

Ajâ
Poete e odës s’pavdekshme
germat si lulka struk n’bukurinë e fjalëve
Banesë t’përhershme ka dashnin’ kryezojën e tanave
Me komoditete t’vogla çdo pikë jete begenis
Din me fâl
edhe kur e rremja ia ban kangën t’thyem tingull
Ka dëshirë perandorake me dominu
po nuk à xhind me zotnu shkencën e mashtrimit
Asht pa moshë e pa gjini
për pse-t dhe sesi-t
Hem lutja hem gjegjia
Hem ndarja e hem bashkimi
Gojë e zmadhueme p’ej zâni nga kushedi ç’shtatore ikun
Un jam kjo
Ajâ jam un
Grue

Të fundit

Të ngjajshme