займ на карту онлайн потребительский кредит

“Ajo më futi në burg, hapsan e laqe, as nuk më mban, as nuk më lë të iki”

10 Janar, 2021 - 2:57 pm

Poezi nga Françesko Petrarka:

As luftë s’bëj dhe askund s’gjej paqe’
dhe frikë dhe shpresë: kam zjarr dhe akullohem,
në qiell nxitoj, në tokë prap rrëzohem,
askënd s’takoj dhe botën kam përqafe.

Ajo më futi në burg, hapsan e laqe,
as nuk më mban, as nuk më lë të iki,
dhe më largon dhe hallke më vë tek shpirti,
as rroj, as vdes, as dhimbjet s’kanë cae.

Pa sy dhe shoh, pa gjuhë dhe nxjerr klithme,
kërkoj të vdes, thërras që të shpëtoj,
përbuz vetveten, ju jap ju lumturinë.

Mes lotësh qesh, ju jap ju dhembshurinë,
dhe jet’,dhe vdekje i vë në barazi,
po për këto, o grua, faj ke ti. / KultPlus.com

Të ngjajshme