Anadollaku në mesalle

23 Janar, 2022 - 2:08 pm

Poezi nga: Faik Konica

Anadollaku në Mesalle

Ka ndenjur si nje ka 
Po ha edhe po ha, 
Shembet me pilaf, 
Fruhet me hoshaf; 
S`ka kohe te flase 
Hedhe sa te pelcase: 
Llop nje bakllava, 
Llop nje hallva, 
Llop nje revani, 
Llop muhalebi. 
Therret:-Hic jemedum! 
– O burra, bre dudum! 
Kerkon nje syltjac, 
Porosit nje kulac, 
Rremben nje bugace, 
– Te rrembec nje kapace! 
Te tere per nje darke, 
Te tera ne nje barke! 
Kur lodhet sa ngjinjet, 
Pushon e shtrihet 
Shtrihet dudumi 
Dhe na e ze gjumi. 
Neser kur te zgjohet 
E, me “bismil-lah”, 
Prape pilaf 
E prap hoshaf. 
“Qebap boll-boll 
Koxha Anadoll!” 
More dudum kokekungull 
Gojebuall e barkrrumbull 
Thuame, te rente pika! 
C`te duhet ty politika? 
Hiq, more dudum dore, hajde 
Te te kllasem ne nje kade 
Plot me mjalt`e me recel 
Ha pi e kurre mos del. /KultPlus.com

Të ngjajshme