‘Atdheu është dhimbje , është dhimbje, një prill i pikëlluar në shpirt’

26 Mars, 2023 - 12:00 pm

Poezi nga Bilal Xhaferri

Atdheu është dhimbje , është dhimbje.
një prill i pikëlluar në shpirt.
atdheu është kryqi , është kryqi
e mban – dhe të mban ty në shpirt.

atdheu është toka e premtuar.
ti shkel si një zot dhe se ka nden këmbë.
atdheu ska fjalë, ka sy të trishtuar.
vdes dashuria në dashuri që të cmend.

atdheu është buka e uritur.
të iken nga duart e dot nuk të ngop
ënderr dhe ankth dhe shpresë e sfilitur
me sytë n’erresirë vetveten kërkon.

atdheu është varr i hapur, është varr.
një jete drejt tij shkon me besë që lind.
në një pike loti mbyt lotin fatvrarë.
në një pikë loti lirinë e lind.

atdheu yt i vogli , i vogli
ai hyjnori i pavdekshmi si loti/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme