‘Çasti i marrë mungon kët’ natë’

30 Gusht, 2022 - 11:59 pm

Poezi nga Xhabir Tabaku

flutura – lulkuqe

zhduket ylli i mëngjesit si të ishte mullenjë nate – agimi flakë e zjarm
zogjtë e zí e yjet që zhduken qiellit
ndjellin vrânten e ditës bosh
çelen kanatat e dritareve t’ ngushllimit

ditë e vrânët – shí mbi kunorat e luleborave
mijëra flutura argëtohen arave m’ lulkuqe – flutura, flutura të verdha
larva – larva i furen njélmit
petale të kuqe bri malit të zi

çasti i marrë mungon kët’ natë
– por gjindja çmenden dëshirash t’vokta, ideshë të çartuna –
mullenja, mullenja, zhduken yjet territ
dhe lén’ nji ditë e re / KultPlus.com

Të ngjajshme