Çfarë shkruante New York Times për Shqipërinë

28 Mars, 2019 - 11:30 am


Ekziston një vend në Ballkan i
cili kufizohet me vetveten. Ku të
papunët më së shumti punojnë. Ku të gjithë nxitojnë për në punë,
dhe askush nuk arrin në kohë.
Aty ku tetë- orëshi i punës zgjat
12 orë. Aty ku shëndetësia është pa
pagesë ndërsa shërimi i shtrenjtë.

Ku gazetarët janë të lirë të
shkruajnë çdo gjë që ju
urdhërohet.
Ku sekretet shtetërore janë
publike.
Aty ku historia përsëritet çdo
ditë. Ku më të pasurit janë
njerëzit të cilët kurrë nuk kanë
punuar.

Aty ku përdorët valuta
e huaj. Aty ku të mençurit i
deklarojnë të çmendur, dhe të
çmendurit të aftë.
Aty ku analfabetët e shkruajnë
historinë. Aty ku ligjet janë të
paligjshme, ndërsa anarkia
gjendje normale. Aty ku jetohet
për të ardhmen sepse për të
tashmen nuk kemi të drejtë.

Aty ku çdokush e përqesh
tjetrin dhe askush askujt nuk ia
dëshiron të mirën.
Aty ku proceset gjyqësore
zgjasin më shumë se jeta. Ku
përmbytjet janë e vetmja
mënyrë për ujitje. Ku
konsiderojnë se vendi do të
përparojë më shumë nëse
stagnon gjithnjë e më tepër.

Ku normalët nuk janë të
nevojshëm, dhe punësohen të
përshtatshmit e jo të aftët.
Është në Ballkan një vend ku
me ndershmëri, sinqeritet dhe
zell kurrë nuk do të arrish
qëllimin e dëshiruar …” / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme