“Dalëngadalë edhe ti po plakesh”

23 Gusht, 2019 - 2:00 pm

Poezi nga Skender Rusi

Dalëngadalë edhe ti po plakesh,
Sot nuk je ajo që ishe dje!
Se si lindin ca përrenj në faqe,
Që ti e ke kot që po m’i fsheh!

Çdo përrua ëndrra të ka marrë,
Tok me to lumenjve është derdhur.
Nga kjo botë nuk ik kush vjen më parë,
Por ai që dashuri s’ka gjetur!

Unë të shoh kur ti nuk e ke mendjen,
Më trishton mënyra si sheh ti.
Se rininë e ke dhe s’e ke tënden,
Siç ke qenë s’mund të jesh tani!

Dalëngadalë edhe ti po plakesh,
Por tek unë e re ke për të mbetur.
Me përrenjtë e tu që ke në faqe,
Je ajo që askund s’e kam gjetur!

Të fundit

Të ngjajshme